Važno obaveštenje za sve klubove povodom Dana žalosti u Srbiji

Povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, Vlada Republike Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji cele Srbije počev od petka, 05. maja, zaključno sa nedeljom, 07. majem 2023. godine.

S obzirom da su tokom vikenda na programu utakmice koje se igraju u svim ligama pod ingerencijom Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije, ovim putem vas obaveštavamo da ćete biti u obavezi da u potpunosti poštujete „Zakon o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije“, sa posebnim osvrtom na član 9. i član 10. koji glase:

Član 9

Dan žalosti u sportskih halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Član 10

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Ovu informaciju objavio je Fudbalski savez Regiona istočne Srbije.

Povezano

Moravac poveo, Pčinja preokretom do bodova

Fudbaleri Moravca Orion prvi su stigli do gola, ali je domaćin preokretom osvojio tri vredna boda. Srpska liga Istok – 11. kolo PČINJA – MORAVAC ORION 3:2 (0:1) Strelci: 0:1 Marjan Stojanović u 16., 1:1 Petrović u 52. iz jedanaesterca, 2:1 Mitrović u 70., 3:1 Ristić (autogol) u 74., 3:2 Karkić u 90+1. minutu – […]

IO FSS: Dubočica u Prvoj ligi Srbije!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo je na danas održanoj sednici odluku o popunjavanju Super i Prve lige Srbije. Na upražnjeno mesto u Super ligi (FK Grafičar nije dobio lecencu za takmičenje) raspoređen je FK Novi Pazar. Doneta je i odluka o popunjavanju Prve lige Srbije. Novi članovi su FK Dubočica (Leskovac), FK Sloga (Kraljevo), […]