Važno obaveštenje za sve klubove povodom Dana žalosti u Srbiji

Povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, Vlada Republike Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji cele Srbije počev od petka, 05. maja, zaključno sa nedeljom, 07. majem 2023. godine.

S obzirom da su tokom vikenda na programu utakmice koje se igraju u svim ligama pod ingerencijom Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije, ovim putem vas obaveštavamo da ćete biti u obavezi da u potpunosti poštujete „Zakon o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije“, sa posebnim osvrtom na član 9. i član 10. koji glase:

Član 9

Dan žalosti u sportskih halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Član 10

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Ovu informaciju objavio je Fudbalski savez Regiona istočne Srbije.

Povezano

SILNI LESKOVČANI: Jedinstvo (Gornje Stopanje) – Sloga (Leskovac) 1:6

Fudbaleri Sloge slavili su ubedljiv trijumf na gostovanju u Gornjem Stopanju i tako još jednom potvrdili da imaju najkvalitetniji igrački sastav u Zoni Jug FS RIS. Zona Jug – 19. kolo JEDINSTVO (GORNJE STOPANJE) – SLOGA LESKOVAC (LESKOVAC) 1:6 (0:1) Strelci: 0:1 L. Petrović u 12. iz jedanaesterca, 0:2 N. Đokić u 49., 0:3 N. […]

Letnji prelazni rok u GFS Leskovac: Ovo su pojačanja zonaša Sloge (Leskovac), Puste Reke, Jedinstva (GS), Plantaže i Mladosti

Utakmicama 1. kola ovog vikenda počinje prvenstvo u Zoni Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Zonaši sa teritorije Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Leskovac do sada su registrovali sledeće igrače: SLOGA (Leskovac): Savić Ilija i Petrović Filip ( GFK Dubočica ),Ilić Strahinja ( Lemind 1953-Leskovac) i Ristić Stefan ( Jedinstvo-Bošnjace). PUSTA REKA (Bojnik): Jovanović Aleksandar (Vlasina-Vlasotince) […]