Sve zone FSRIS od sledeće godine sa po 12 klubova! Evo kako će se formirati Zone Centar, Jug, Istok i Zapad za sezonu 2024/2025.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije usvojio je Propozicije takmičenje za zonske lige za sezonu 2023/2024.

Najveća promena je ona koja se odnosi na kraj sezone koja počinje u avgustu i koja donosi velike promene u sastavu liga.

Po zarvšetku sezone 2023/2024. takmičenje u zonskom stepenu takmičenja nastavlja se u četiti zone, kao i do sada, po teritorijalnom principu. Novina je da će od sezone 2024/2025. Zone Centar, Jug, Istok i Zapad biti sa po 12 KLUBOVA.

U navedene fudbalske zone ulaze i klubovi koji se vrate iz Srpske lige „ISTOK“, a pripadaju teritoriji predmetne zone.

ZONA ISTOK

U Fudbalsku zonu „Istok“ ulaze najbolje plasirani klubovi koji su zauzeli 1. mesto na tabelama FS Zaječarskog okruga, FS Borskog okruga i FS Pirotskog okruga.

Pored prvaka okružnih liga i „povratnika“ iz Srpske lige Istok, fudbalsku zonu „Istok“ u takmičarskoj sezoni 2024/2025 činiće i klubovi sa teritorije FS Borskog okruga, do ukupne cifre od 4 (četiri) kluba, klubovi sa teritorije FS Zaječarskog okruga, do ukupne cifre od 4 (četiri) kluba i klubovi sa teritorije FS Pirotskog okruga, do ukupne cifre od 4 (četiri) kluba, a na osnovu ostvarenog plasmana i po redosledu na konačnoj tabeli Zone „Istok“ u takmičarskoj sezoni 2023/2024. godine.

ZONA ZAPAD

U Fudbalsku zonu „Zapad“ ulaze najbolje plasirani klubovi koji su zauzeli 1. mesto na tabelama FS Pomoravskog i FS Rasinskog okruga.

Pored prvaka okružnih liga i „povratnika“ iz Srpske lige Istok, fudbalsku zonu „Zapad“ u takmičarskoj sezoni 2024/2025 činiće i klubovi sa teritorije FS Pomoravskog okruga, do ukupne cifre od 6 (šest) klubova i klubovi sa teritorije FS Rasinskog okruga, do ukupne cifre od 6 (šest) klubova, a na osnovu ostvarenog plasmana i po redosledu na konačnoj tabeli Zone „Zapad“ u takmičarskoj sezoni 2023/2024. godine.

ZONA JUG

U Fudbalsku zonu „Jug“ ulaze najbolje plasirani klubovi koji su zauzeli 1. mesto na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga i FS Topličkog okruga.

Pored prvaka okružnih liga i „povratnika“ iz Srpske lige Istok, fudbalsku zonu „Jug“ u takmičarskoj sezoni 2024/2025 činiće i klubovi sa teritorije FS Jablaničkog okruga, do ukupne cifre od 5 (pet) klubova, klubovi sa teritorije FS Pčinjskog okruga, do ukupne cifre od 3 (tri) kluba i klubovi sa teritorije FS Topličkog okruga, do ukupne cifre od 3 (tri) kluba, a na osnovu ostvarenog plasmana i po redosledu na konačnoj tabeli Zone „Jug“ u takmičarskoj sezoni 2023/2024. godine, kao i pobednik doigravanja-baraža u kome će učestvovati klub koji je zauzeo 1. mesto na tabeli Okružne lige FS KiM za takmičarsku sezonu 2023/2024 i najbolje plasirani klub sa teritorije FS KiM po redosledu na konačnoj tabeli Zone „Jug“ u takmičarskoj sezoni 2023/2024 godine.

ZONA CENTAR

U Fudbalsku zonu „Centar“ ulaze najbolje plasirani klubovi koji su zauzeli 1. mesto na tabelama FS Nišavskog okruga i Prve gradske lige FS Niša.

Pored prvaka okružnih liga i „povratnika“ iz Srpske lige Istok, fudbalsku zonu „Centar“ u takmičarskoj sezoni 2024/2025 činiće i klubovi sa teritorije FS Nišavskog okruga, do ukupne cifre od 6 (šest) klubova i klubovi sa teritorije FS Niša, do ukupne cifre od 6 (šest) klubova, a na osnovu ostvarenog plasmana i po redosledu na konačnoj tabeli Zone „Centar“ u takmičarskoj sezoni 2023/2024. godine.

Povezano

Srpska liga Istok – rezultati 23. kola i tabela

U subotu je na programu polovina utakmica 23. kola Srpske lige Istok. Srpska liga Istok – rezultati 23. kola Dubočica – Radnički (PIrot). 1:1Meševo – Topličanin. 3:2Pčinja – Radnički (Svilajnac). 1:2Dunav – Jedinstvo (Paraćin). 0:1 U nedelju se sastaju: SFS Borac – TimokCar Konstantin – VlasinaOFK Brzi Brod – Budućnost (Popovac)Timočanin – Jagodina Tabela Srpske […]

Derbi bez pobednika, sudija Vukadinović pogurao Piroćance do boda

Ista meta isto odstojanje posle derbija, ali i jasna slika da neki u ovoj ligi nekoga guraju, ali da to sigurno nije Dubočica koja je danas kao domaćin drastično oštećena. Srpska liga Istok – 23. kolo DUBOČICA – RADNIČKI (PIROT) 1:1 Strelci: 0:1 Nenad Adžibaba u 17., 1:1 Predrag Đorđević u 54. minutu – Sportski […]