DOBROTA I HUMANOST BEZ KRAJA: Osnovana Fondacija „Dragan Pavlović Pelagija“ u Predejanu

Porodica Dragana Pavlovića, obeležila je datum rođenja humaniste, dobrotvora, velikog prijatelja sporta i cenjenog privrednika, osnivanjem fondacije pod njegovim imenom “Dragan Pavlović-Pelagija”,sa sedištem u Predejanu.

Kako je u pozdravnom obaćanju istakla njegova kćerka Kristina Stojanović, Fondacija je osnovana sa ciljem da se soijalno ugroženim učenicima iz Leskovca, Medveđe, Vladičnog Hana, Lebana I Surdulice, omogući nesmetalno školovanje dodelom stipendije, tokom srednjeg, višeg i visokog obrazovanja, Fondacija samo nastavlja ono što je Dragan već za života započeo: da pruža podršku i pomoć mladim ljudima, suočenim sa životnim preprkama.

Pored članova porodice, osnivanju fondacije prisustvovali su i minister unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Bratislav Gašić, predstavnici lokalnih vlasti Leskovca ,Medveđe i Lebana, brojni prijatelji i saradnici.

-Opštine sa Juga Srbije nisu slučajno odabrane, Želimo da doprinesemo zajedničkom cilju, da ovaj deo Srbije postane uspešniji i prosperitetniji, da se zaustavi odlazak mladih i školovanih iz ovih krajeva, a da se poveća broj povratnika. I sam Dragan je,kao mladić bio prisiljen da u potrazi za poslom, zaradom i afirmacijom, napusti mesto svog detinjstva I odrastanja. Ali se ponovo vratio u svoje rodno Predejane i pomogao njegovom razvoju, šireći među ljudima dobrotu, plemenitost i razumevanje za druge, sve najviše vrednosti ljudskog duha- kazala je Iristina Stojanović na osnvanju fondacije “Dragan Pavlović-Pelagija” u Predejanu.

Povezano

DOMAĆIN UBEDLJIV: Trstenik PPT – Radan 4:0

Peti poraz Lebančana u devetom kolu, najubedljiviji i najboljniji do sada, imajući u vodu prikazanu igru koja nije bila toliko loša koliko to konačan rezultat pokazuje. Srpska lga Istok – 9. kolo TRSTENIK PPT – RADAN 4:0 Strelci: 1:0 Pecić u 15., 2:0 Krkić u 18., 3:0 Vukčević u 72., 4:0 Todorović u 83. minutu […]

POJAČANJE IZ SPARTAKA: Ukrajinac Maksim Andruščenko novi igrač Dubočice, otišla trojica

Mladi ukrajinski fudbaler Maksim Andruščenko (Maksym Andrushchenko) novi je igrač leskovačke Dubočice. Dvadesetogodišnji Ukrajinac je u redove leskovačkog prvoligaša došao kao ustupljen igrač iz superligaša Spartaka iz Subotice. Andruščenko igra na ofanzivnim pozicijama na levoj strani terena, a ponikao je u Šahtjoru gde je prošao sve selekcije i igrao za drugi tim ovog ukrajinskog kluba. […]