FSS podelio klubovima novac od sponzora i TV prava: prvoligašima i superligašima od 80.000 do 970.000 evra

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora FSS. Izdvajamo najvažnije odluke.

Na osnovu čl.55. i 84. Statuta FSS, a na predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, određuje se način i iznosi za raspodelu sredstava klubovima Super i Prve lige Srbije, ostvarenih kao prihod od prava TV prenosa i emitovanja utakmica za takmičarsku sezonu 2023/24.

1.Super liga Srbije – 250.000 evra po fudbalskom klubu – za 14 klubova i za FK Crvena zvezda i FK Partizan po 800.000 evra.

2.Prva liga Srbije – 25.000 evra po fudbalskom klubu.

Doneta je odluka o načinu i iznosu raspodele novčanih sredstava klubovima Super i Prve lige Srbije i Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2023/24, a koja će biti prihodovana od naslovnih sponzorstava Super i Prve lige Srbije ugovorenih sa „MOZZART DOO Beograd“ kao naslovnim sponzorom tih liga.

Za klubove Super lige – ukupno 16 klubova – dodeljuje se svakom klubu po 95.000 evra, što zbirno iznosi 1.520.000 evra.

Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije za realizaciju ugovorenih marketinških obaveza (sprovođenje odredbi Ugovora o naslovnom sponzorstvu Super lige Srbije) i za kupovinu lopti za Super i Prvu ligu Srbije, dodeljuje se ukupno 140.000 evra.

Za klubove Prve lige – ukupno 16 klubova – dodeljuje se svakom klubu po 9.000 evra, što zbirno iznosi 144.000 evra.

Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije za realizaciju ugovorenih marketinških obaveza (sprovođenje odredbi Ugovora o naslovnom sponzorstvu Prve lige Srbije), dodeljuje se ukupno 6.000 evra.

Uz prihode od data prava i pokrivene troškove službenih lica, Crvena zvezda i Partizan će ukupno dobiti po 970.000 evra u sezoni 2023-24, ostali klubovi Super lige 420.000 evra, a svi klubovi Prve lige Srbije po 80.875 evra. 

IO FSS doneo je odluku o razrešenju i izboru predsednika Veća za rešavanje sporova FSS. Na lični zahtev predsednika Veća za rešavanje sporova FSS Radeta Đape, razrešava se sa funkcije predsednika, a za predsednika Veća za rešavanje sporova FSS bira se Miloš Stanić.  Mandat predsednika traje do 16. marta 2026. godine (do dana isteka četvorogodišnjeg mandata predsednika i ostalih članova Veća za rešavanje sporova FSS). Doneta je odluka o povećanju taksi za sudije i službena lica za 25 odsto.

Izvor: FSS

Povezano

Srpska liga Istok – rezultati 27. kola i tabela

Odigrane su utakmice 27. kola Srpske lige Istok. Trajal je pobedom u Leskovcu 3 kola pre kraja i teoretski obezbedio osvajanje 1. mesta i povratak u Prvu ligu Srbije. Ostaje još dosta neizvesnosti u borbi za opstanak koja će se nastaviti do samog kraja. Rezultati 27. kola Srpske lige Istok: Hajduk Veljko – Meševo 3:2Radnički […]

Plivački klub Leskovac za vikend domaćin Međunarodnog plivačkog takmičenja „Srpski Mančester“

Plivački klub Leskovac u subotu i nedelju organizuje Međunarodno plivačko takmičenje pod nazivom “Srpski Mančester”. Takmičenje se organizuje na renoviranom olimpijskom bazenu u Sportskom centru Dubočica u Leskovcu. Organizatori su najavili u 5 starosnih kategorija. Kvalifikacione trke na programu su u subotu i nedelju u prepodnevnom terminu, sa početkom od 10 časova. Finalne trke po […]