Sportskim klubovima rekordnih 155 miliona – Cvetanović najavio novo povećanje u 2024. i ukidanje članarina

U skupštinskoj sali grada Leskovca danas su sportistima dodeljeni aneksi ugovora kojima je raspoređeno dodatnih 30 miliona dinara za njihov rad i funkcionisanje.

Tom sumom u tekućoj godini je za klubove opredeljeno 155 miliona dinara, dok plan za narednu 2024. godinu predviđa 175 miliona dinara i još preko 144 miliona za rad SRC Dubočica.

Predsednik dr sci. med. Goran Cvetanović se danas pre uručenja ugovora obratio sportistima i kazao:

„Podsetiću vas na događaj od pre nekoliko godina kada smo u Svečanoj sali grada Leskovca uručivali nagrade najboljim sportistima grada i sticajem okolnosti predstavili novi broj Leskovačkog glasnika. Tada je na poslednjoj strani, uz prateće fotografije, bio ispisan natpis Leskovac – Grad kulture, jer bez kulture nema ni duše grada. Svima vama i vašim kolegama tada sam uputio molbu da pokušamo zajedničkim snagama da ponesemo i epitet Grad sporta. Najpre želim da vam čestitam. Zato što smo zajedničkim zalaganjem, voljom, trudom i ljubavlju prema našem gradu postali grad sporta i grad po meri sportista.“

Predsednik Cvetanović je danas zaključio da su uspesi sportista rezultat zajedničkog delovanja lokalne samouprave i njihovog rada. Naglasio je da grad izdvaja značajna sredstva i za sportsku infrastrukturu i klubove, istakao da je stadion kruna sportskih objekata, gde se odigravaju pravi spektakli i naglasio da GFK Dubočica nije izgubila 11 utakmica na čemu im treba čestitati. Kazao je da je proteklog vikenda pratio utakmice odbojkaša, košarkaša, fudbalera i rukometaša, da su tri završene pobedom, jedna izjednačenim rezultatom što je odličan uspeh i kazao da su svi ponosni kada vide kako sportisti ostavljaju srce na terenu.

U ime sportista najpre se obratila Ana Stojanović, trener ŽFK Lavice:

„Hvala gradu i gradonačelniku Cvetanoviću, na rebalansu koji je dotakao nas i koji nam znači. Bez dodeljenih sredstava ne bismo funkcionisali. Pokušaćemo da napravimo naše prostorije, da stvorimo mali ali značajan kutak za nas. Rezultati su nam odlični, a kruna istih je seniorska ekipa koja se možda bori za baraž za Super ligu. Jedina smo ekipa koja igra savezni rang, a oslanjamo se isključivo na igrače iz Leskovca. Zamoliću sve da daju podršku devojčicama na terenu.

Obratio se i Pavle Stojiljković, u ime teniskog kluba Šumice i rekao:

„Član sam reprezentacije Srbije, nalazim se među najboljih 20 igrača do 14 godina, a cilj mi je da se nađem među 10. Zahvaljujem se gradu u gradonačelniku i nadam se da ću opravdati dato mi poverenje.“

Danas je predsednik Cvetanović kazao da se večeras u naše gradu otvaraizložba slika Save Šumanovića i kazao da građani Leskovca ističu veliko zadovoljstvo prema ulaganjima u kulturu i sport.

Predsednik Cvetanović je danas najavio da će Leskovac u narednoj godini opredeliti i dodatna sredstva kako bi članarine u klubovima bile besplatne.

Povezano

Konferencija klubova i žreb za Srpsku ligu Istok: Derbi u Jagodini, Dubočica kreće iz Prahova, Popovčani na Rosulji

U Kruševcu je danas održana Konferencija klubova Srpske lige Istok. U radu Konferenciji učestvovali su i čelnici FSRIS na čelu se predsednikom Privremenog organa Zoranom Ignjatovićeim i članovima Ivanom Nikolićem i Ivanom Hadži Đorđevićem, Žrebom su određeni takmičarski brojevi, a u 1. kolu koje je na programu 13. i 14. avgusta se sastaju: (1) GFK […]

Srpska liga Istok – rezultati 10. kola

U subotu su odigrane 3 utakmice 10. kola Srpske lige Istok. Rezultati: Moravac Orion – Timok 1919 1:4SFK Morava (V. Han) – OFK Sinđelić 2:1OFK Topličanin – Radnički (Svilajnac) 1:2 U nedelju se sastaju: Vlasina – MladostRadan – KabloviCar Konstantin – DunavTimočanin – Jedinstvo (P)Župa – PčinjaBudućnost (Popovac) – SFS BoracRembas – Trstenik PPT