Dubočica – Crvena Zvezda 25:22 ! Gosti napustili teren u 44. minutu, istakli da to nema veze sa domaćinom, i izneli niz optužbi na račun sudijske organizacije RSS

Rukometni derbi Dubočica 54 – Crvena Zvezda završen je na nesportski i ružan način isključivo krivicom i odlukom čelnih ljudi beogradskih crveno belih.

U 44. minutu pri rezultati 25:22 za Dubočicu, igrač domaćih Ivan Mitrović je posle starta na jednim igračem gostiju dobio kaznu isključenje na 2 minuta. I tada su počela dešavanja koja nemaju veze sa rukometom, a posebno ne sa ovom utakmicom odigranom u Leskovcu pred oko 1.500 ljubitelja rukometa.

Rukometaši Crvene Zvezde krenuli su tada u svađu sa sudijama, zatim se okrenuli i ka navijačima, a nakon nekoliko minuta su i napustili teren. Sukob od pre dve nedelje između sudija i crveno belih iz Kaća prenet je na parket leskovačke dvorane.

Delegat, sudije i rukometaši Dubočice su sačekali desetak minuta a zatim su arbitri odsvirali kraj rukometnog derbija koji su svojim postupkom i ponašanjem nakon prekida prema leskovačkoj publici pokvarili gostujući rukometaši.

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice sportski direktor Crvene Zvezde Ognjem Kajganić je zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da prekid nema nikakve veze sa domaćinom.

„Ne pamtim kada je ekipa povučena sa terena. Ovo je jednom moralo da se dogodi, da pukne i da se kaže dosta ovakvom ponašanju sudijske organizacije. Mi više nećemo da trpimo njihovo vređanje našeg trenera, kao i nadmeno i bezobrazno ponašanje tokom utakmice. Ne znam kakve oni sankcije imaju, možda imaju 10, 20, 30 dana da ne sude. Mi smo profesionalci i živimo od ovoga. Više puta tokom utakmice sam rekao delegatu da, ako se nastavi ovako nešto, što je sa ovim sudijskim parom još od pretprošlog kola sa „Jugovićem“ u Kaću bilo, da ćemo povući ekipu – rekao je Ognjen Kajganić i dodao – Ovo je bila moja odluka i nadam se da će se malo više pričati o ovome, da će biti neke promene u organizaciji, u šta sumnjam. Moramo da prestanemo sa vređanjima, sa bahatim ponašanjem, ali i da se na neki način profesionalizuje posao sudija. Da i njima to bude jedini izvor prihoda, pa da vide kako je nama. Mi nemamo pravo da se žalimo ni na šta i nikoga, a oni mogu da rade šta hoće. Oni su tu zbog nas, a nismo mi tu zbog njih. Žao mi je što je došlo do prekida, verujem da nema zle namere, ali ove stvari se dešavaju često. Ne bih voleo da učestvujem u tome.“

Povezano

Poraz Dubočice u duelu sa direktnim rivalom – opstanak sve dalji (FOTO)

Leskovčani su opet imali više od igre, stvorili su nekoliko izglednih prilika, dve su iz kategorije stopostotnih, ali su posle jednog brzog kontranapa Sremaca dozvolili gostima da preko rezervise Arnautovića postignu gol, nedobranjivim udarcem u levi donji ugao. Prva liga Srbije – 31. kolo GFK DUBOČICA – RADNIČKI (SREMSKA MITROVICA) 0:1 Strelac: 0:1 Arnautović u […]