Izjava Ognjena Kajganića, predstavnika RK Crvena Zvezda o razlozima napuštanja terena

Na redovnoj konferenciji za medije po završetku utakmice Dubočica 54 – Crvena Zvezda govorili su predstavnici oba tima.

Prvotimac Dubočice Miroslav Kocić je rekao da je pobeda njegovog tima zaslužena i da je mogla da bude i ubedljivija. Trener Leskovčana Zlatko Petronijević nije želeo puno da priča o utakmici, ali je naglasio da je pobeda njegove ekipe potpuno zaslužena a da sve ostalo ne želi da komentariše.

U prisustvu novinara Dnevnika Juga, Sportske strane Juga, Jugpresa i Nove Naše reči, službeni predstavnik RK Crvena Zvezda na ovoj utakmici Ognjen Kajganić objasnio je razloge zbog kojih je, kako je sam rekao, povukao ekipu sa terena.

„Ne pamtim kada je ekipa povučena sa terena. Ovo je jednom moralo da se dogodi, da pukne i da se kaže dosta ovakvom ponašanju sudijske organizacije. Mi više nećemo da trpimo njihovo vređanje našeg trenera, kao i nadmeno i bezobrazno ponašanje tokom utakmice. Ne znam kakve oni sankcije imaju, možda imaju 10, 20, 30 dana da ne sude. Mi smo profesionalci i živimo od ovoga. Više puta tokom utakmice sam rekao delegatu da, ako se nastavi ovako nešto, što je sa ovim sudijskim parom još od pretprošlog kola sa „Jugovićem“ u Kaću bilo, da ćemo povući ekipu. Svaka ekipa ima pravo da igra onako kako želi, ali i kako se dopusti od strane sudija. Ja mislim da smo mi nastavili ovu utakmicu da bi bilo i crvenih i plavih kartona sa obe strane. Ovo je bila moja odluka i nadam se da će se malo više pričati o ovome, da će biti neke promene u organizaciji, u šta sumnjam. Moramo da prestanemo sa vređanjima, sa bahatim ponašanjem, ali i da se na neki način profesionalizuje posao sudija. Da i njima to bude jedini izvor prihoda, pa da vide kako je nama. Mi nemamo pravo da se žalimo ni na šta i nikoga, a oni mogu da rade šta hoće. Oni su tu zbog nas, a nismo mi tu zbog njih. Žao mi je što je došlo do prekida, verujem da nema zle namere, ali ove stvari se dešavaju često. Ne bih voleo da učestvujem u tome.“ – rekao je Ognjen Kajganić, službeni predstavnik RK Crvena Zvezda na ovoj utakmici i sportski direktor kluba.

Povezano

TOPLO – HLADNO: Mladost GAT i drugi put ove sezone pobedila Dubočicu u Leskovcu

Fudbaleri Dubočice poraženi su večeras u Leskovcu u duelu sa ekipom Mladosti iz Novog Sada. Prva liga Srbije – PLEJ AUT: 33. kolo GFK DUBOČICA – MLADOST GAT 0:1 Strelac: 0:1 Ognjen Đuričin u 12. minutu – Gradski stadion Dubočica, gledalaca: 400, sudija: Miroslav Milenković (Beograd), žuti karton: Milić, Tomić, Ilić (Dubočica), Šušnjar, Jokić, Balabanović […]

NOVA „NULA“ U LESKOVCU: GFK Dubočica – Loznica 0:0

Ni posle 6. kola fudbaleri Dubočice ne znaju za pobedu u Prvoj ligi Srbije. Prva liga Srbije – 6. kolo GFK DUBOČICA – LOZNICA 0:0 Gradski stadion, bez publike, sudija Pavle Tomić (Beograd), žuti kartoni: Stojković, S. Radić (GFK Dubočica), A. Matić, Vraštanović, Stanojević (Loznica), crveni karton: Spasenović (Loznica) u 90+4 minutu. GFK DUBOČICA: M. […]