FSJO nije konsultovan i traži pojašnjenje – Uprava Jedinstva iz Bošnjaca najavljuje krivične prijave protiv članova IO FS RIS i odlazak kod Vučića

Danas je održana konferencija za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga čija je tema odluka Izvršnog odbora FS RIS o sastavu liga za sledeću sezonu.

-Sazvali smo ovu konferenciju na zahtev Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Bošnjaca povodom donetih odluka o Srpskoj ligi Istok i Zonama koje su u ingerenciji saveza. Mi smo za odluku saznali od naših prijatelja, jutros iz sportske štampe i sa sportskog portala. Nismo konsultovani oko ovog pitanja. Borimo se pošteno, politika nas ne interesuje a interesuje nas samo fudbal – rekao je Saša Starčević, predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga.

Predstavnici Jedinstva iz Bošnjaca nisu krili nezadovoljstvo odluko IO FSRIS i najavili šta će uraditi kako bi ova odluka bila promenjena.

-Ja kao potpredsednik FSJO i predsednik FK Jedinstvo imam dosta zamerki na doduše još uvek nezvaničnu odluku IO FSRIS po kome smo mi kao srpskoligaši ispali iz lige. Odluka je došla iz kruga ljudi koji su bili prisutni na Izvršnom odboru i smatramo je stvarnom. Da bi prvenstvo bilo proglašeno završenim treba da se odigra 2/3 utakmica, a sada je odigrano samo 57% utakmica i po tom osnovu ne mogu da proglase da smo ispali iz lige i odluka je nezakonita. Popunjavanje liga se radi po propozicijima tako što mesto koje je nastalo prelaskom Dubočice u viši rang popunjava najbolje plasirani klub od oih koji trebaju da ispadnu iz lige ostaje u ligi po pravilniku i propozicijama takmičenja. Jedinstvo je već 5 godina stabilan srpskoligaš i tvrdim da smo sa igračkom kadrom koji smo doveli i trenerom Miljojkom Gošićem imali ekipu koja bi sigurno izborila opstanak u ligi. Kao potpredsednik FSJO mogu da kažem da nemamo očigledno uticaj na organe RIS-a, iako smo posle Rasinskog okruga najveći savez u okviru RIS-a. Igrom slučaja nemamo ni predstavnika u Izvršnom odboru, a predstavnik Leskovca nije predlog našeg saveza. Trstenik 3 godine za redom administrativnim odlukama ostaje u ligi. To su naši sportski prijatelji, nemamo ništa protiv njih ali ako je već prekinuto takmičenje niko nije trebao da ispadne iz lige,a trebaju da uđu klubovi koji su najbolje plasirani a ne klubovi koji su služili za gol razliku i borili se za opstanak u zonama. Svake godine smo radili i ulagali u infrastrukturu, napravili tribine, asfaltirali prilazni put, napravili pomoćni teren, počeli dogradnju svlačionica, imamo više gledalaca na utakmica neko neki superligaši i srpskoligaši. Mi na ovome nećemo stati. Kontaktirao sam Mirka Poledicu, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera čiji će advokati pomoći da na redovnom sudu dođemo do pravde. Spremni smo i na radikalnije mere, da okupimo navijače, igrače i svu decu iz naše škole fudbala i da odemo ispred Predsedništva Srbije kod predsednik Aleksandra Vučića da čuje šta smo mi doživeli u mestu gde on ima kao predsednički kandidat 80% dobijenih glasova. Što se tiče budžeta, većina klubova u Srpskoj ligi ima manji budžet od Jedinstva i po tom kriterijumu trebamo da imamo prednost. Ova odluka je rezultat ličnog sukoba pojedinih članova Izvršnog odbora FSRIS sa mnom- rekao je Dragan Miljković Kempes potpredsednik IO FSJO i čelnik FK Jedinstvo.

Jedan od čelnika kluba iz Bošnjaca najavio je krivične prijave protiv svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije.

-Fudbalski klub Jedinstvo će se boriti svim pravnim sredstvima za opstanak i poništavanje one nelegitmine odluke koja je doneta. Nije to naš hir već naša obaveza prema navijačima, prema 70-oro dece koja treniraju u našem klubu i prema svim igračima i trenerima. Već sutra ćemo podneti krivične prijave protiv svih članova Izvršnog odbora FS RIS-a za zloupotrebu službenog položaja, a pre toga ćemo tražiti obrzaloženje na osnovu koje je doneta odluka i na osnovu kod pravilnika je Trstenik koji je bio 10 bodova iza nas ostane u ligi a da mi ispadnemo – rekao je Ivan Jović, potpredsednik kluba.

-Na svako pitanje postoji odgovor. U našem fudbalu na neka pitanja ne može čovek da odgovori. Neke stvari se rešavaju bez mogućeg odgovora i doneta odluka je potpuno nerazumna i mi smo kao klub oštećeni. Smatram da ako je već rađena popuna lige onda je trebalo da ili sva 3 kluba ispadnu, ili da se pomera to za jedno mesto na gore – rekao je Nebojša Stojanović iz uprave Jedinstva.

Povezano

Zona Jug, rezultati 7. kola i tabela

Odigrane su sve utakmice 7. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Zona Jug, rezultati 7. kola: Radan – Svetlost 3:0Alakince – Gracko 2:1Lugina – Mladost 1959 (Vinarce) 2:4Jedinstvo (Gornje Stopanje) – Ternoci 4:2Plantaža – Pusta Reka 3:2Žitorađa – Jablanica 4:1SFK Morava (Vladičin Han) – Sloga (Leskovac) 4:1OFK Kosanica – Nebeski Anđeli 0:4 Tabela […]

Pregled svih utakmica 8. kola Prve lige Srbije

Tri pobede gostiju , jedan remi i 5 trijumfa domaćina epilog su utakmica 8. kola Prve lige Srbije. Prvu radost doneli su svojim navijačima fudbaleri Dubočice koji su u Leskovcu nadigrali kruševački Trajal. Novi poraz kao domaćin zabeležio je i Dinamo pa se posle 8. kola fenjer preselio u Vranje. Ono što zabrinjava ceo fudbalski […]