FUDBALSKI ZEMLJOTRES: Izvršni odbor FS RIS proširio Srpsku ligu Istok i izabrao klubove koji će je igrati- Evo i sastava SLI i sve 4 Zone

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije održao je danas bez prisustva javnosti i bez poziva specijalizovanim sportski medijima, svoju dugo očekivanu sednicu.

Iako je na osnovu Odluke Izvršnog odbora FSS postojala obaveza organa FS RIS da raspišu javni konkurs i postave ga na sajtu svoje organizacije kojim će uputiti poziv klubovima da pošalju ponude za eventualno učešće u višem stepenu takmičenja, takvog poziva i konkursa nije bilo.

Umesto toga Izvršni odbor FS RIS je danas održao sednicu i pred vama su sastavi svih liga kojima rukovodi ova teritorijalna organizacija.

Iz Srpske lige Istok će odlukom čelnih ljudi IO FSRIS ispasti poslednjeplasirani Temnić i Jedinstvo iz Bošnjaca koje je sezonu završilo na 14. mestu. Trstenik koji je na terenu bio iza Bošnjačana i završio na 15. mestu, sa čak 10 bodova u odnosu na Jedinstvo u samo 17 kola, će i sledeće sezone igrati u SLI, ali je tim iz Bošnjaca izbačen iz ove lige.

Kod popunjavanja SLI usledilo je dodatno prekrajanje lige koja je sa 16 proširena na čak 20 klubova!!!

Novi članovi Srpske lige Istok su prvaci 4 zone: Pčinja (Trgovište), Mladost (Medoševac), Radnički (Svilajnac) i Kablovi (Zaječar).

Novi članovi SLI će voljom Izvršnog odbora FS RIS biti i: Timok Zaječar (Zona Istok, 2. mesto), Jedinstvo Paraćin (Zona Zapad 2. mesto), Župa Aleksandrovac (Zona Zapad 3. mesto) i Morava Vladičin Han (Zona Jug 10. mesto), uz Trstenik koji je odlukom IO FSRIS na tabeli preskočio Jedinstvo iz Bošnjaca i ostao u ligi.

Detaljne analize, kao i regovanja klubova i okružnih, gradskih i opštinskih fudbalskih saveza objavivljaćemo u danima koji dolaze.

Povezano

Moravac Orion u novoj sezoni sa novim snagama

Srpskoligaš Moravac Orion sa dosta izmena u timu dočekuje start nove sezone. Trener Goran Radević koji je i u prošloj sezoni vodo klub, imaće priliku da računa na dosta novajlija, uglavnom doskorašnjih igrača Dubočice. Najviše se očekuje od Vladimira Stefanovića koji će u tandemu sa rođenim bratom Nikolom Stefanovićem predstavljati udarni tandem koji bi uz […]

Prva liga Srbije – rezultati 8. kola i tabela

Danas je odigrano 8 od 9 utakmica 8. kola Prve lige Srbije, a sutra se u Leskovcu igra poslednja ovog kola u kojoj Dubočica dočekuje Trajal. Prva liga Srbije – rezultati 8. kola Kabel – Radnički 1923 1:1Radnički (Pirot) – OFK Žarkovo 2:1Dinamo – GFK Jagodina 0:1RFK Grafičar – Zemun 1:0Imt – Borac 1926 (Čačak) […]