Leskovački internacionalac Ivan Doderović u slovačkom FC Slovan

Tridesetdvogodišnji golman Ivan Doderović, internacionalac u Slovačkoj i Austriji, ovog leta potpisao je ugovor sa ligašem FK Slovan Modra iz istoimenog mesta u Slovačkoj.

Prethodnu polusezonu je proveo u FC Angern (Austrija) Da podsetimo, Doderović je branio u Slovačkoj prethodnih godinu i po dana za FC 34 Paludzka iz Liptovsky Mikulas. Od Januara 2020. godine bio je u austrijskom trećeligašu FC Angern sa kojim je imao potpisan ugovor na 6 meseci koji je istekao u Junu ove godine.

-Slovačka je moja druga kuća, braneci za prethodni klub u Slovačkoj, stekao sam puno prijatelja u toj drzavi upoznao njihov mentalitet, kulturu, naučio jezik. U januaru sam otišao u Austriju, počeo pripreme, pred početak prvenstva dolazi „Korona“ i tu sve staje: sponzori iz kluba se povlače, ekonomija slabi, morao sam da tražim druga resenja. Krajem jula meseca pozvao me je menadžer Aleksandar Marović, i pitao da li sam zainteresovan za FC Slovan Modru, klub koji je u usponu i ima visoke ambicije u budućnosti – rekao je za Sportsku stranu Juga van Doderović.

Leskovački internacionalac nam je predstavio novi klub.

-FC Slovan Modra je klub sa velikom tradicijom, osnovan 1926. godine. Sa trenerom Noro Salis, direktorom Peter Marinič i menadžerom Aleksandrom Marovićem lako i brzo smo se dogovorili oko svih uslova i potpisali ugovor – poručuje Ivan Doderović.

Leskovački internacionalac ističe zahvalnost menadžeru Maroviću i novom – starom saigraču Alesi Živkovića koji ga je i preporučio za praktično nastavak zajedničkog rada i igranja ranije u Slovačkoj.

Povezano

PONOS VUČJA I LESKOVCA: Devojčice iz Ženskog fudbalskog kluba „Vučice“ skrenule pažnju na sebe plasmanom u finale Kupa Srbije

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa Srbije u fudbalu za devojčice. Talentovane devojčice iz Vučja i okoline koje igraju u Ravojnoj ligi za devojčice FS RIS odmeriće snage sa vršnjakinjama iz ŽFK Mačva, velike Crvene Zvezde i višestrukog državnog prvaka u ženskom fudbalu, ŽFK Spartak iz […]