Leskovački internacionalac Ivan Doderović u slovačkom FC Slovan

Tridesetdvogodišnji golman Ivan Doderović, internacionalac u Slovačkoj i Austriji, ovog leta potpisao je ugovor sa ligašem FK Slovan Modra iz istoimenog mesta u Slovačkoj.

Prethodnu polusezonu je proveo u FC Angern (Austrija) Da podsetimo, Doderović je branio u Slovačkoj prethodnih godinu i po dana za FC 34 Paludzka iz Liptovsky Mikulas. Od Januara 2020. godine bio je u austrijskom trećeligašu FC Angern sa kojim je imao potpisan ugovor na 6 meseci koji je istekao u Junu ove godine.

-Slovačka je moja druga kuća, braneci za prethodni klub u Slovačkoj, stekao sam puno prijatelja u toj drzavi upoznao njihov mentalitet, kulturu, naučio jezik. U januaru sam otišao u Austriju, počeo pripreme, pred početak prvenstva dolazi „Korona“ i tu sve staje: sponzori iz kluba se povlače, ekonomija slabi, morao sam da tražim druga resenja. Krajem jula meseca pozvao me je menadžer Aleksandar Marović, i pitao da li sam zainteresovan za FC Slovan Modru, klub koji je u usponu i ima visoke ambicije u budućnosti – rekao je za Sportsku stranu Juga van Doderović.

Leskovački internacionalac nam je predstavio novi klub.

-FC Slovan Modra je klub sa velikom tradicijom, osnovan 1926. godine. Sa trenerom Noro Salis, direktorom Peter Marinič i menadžerom Aleksandrom Marovićem lako i brzo smo se dogovorili oko svih uslova i potpisali ugovor – poručuje Ivan Doderović.

Leskovački internacionalac ističe zahvalnost menadžeru Maroviću i novom – starom saigraču Alesi Živkovića koji ga je i preporučio za praktično nastavak zajedničkog rada i igranja ranije u Slovačkoj.

Povezano

PORAZI KRUŠEVLJANA I PIROĆANACA: Prva liga Srbije – pregled 29. kola i tabela

Danas su odigrane preostale dve utakmice 29. kola Prve lige Srbije. IMT je u Kruševcu pobedio ekipu Trajala, dok je Kolubara na svom terenu savladala Radnički iz Pirota. Rezultati 29. kola Prve lige Srbije: BORAC 1926 – OFK ŽARKOVO 2:0 (1:0)Strelci: Zvezdan Đorđilović 37′, Dragan Radosavljević 49′ BUDUĆNOST – GRAFIČAR 1:1 (0:1)Strelci: Milan Janjić 48′ – Dejan […]

Zona Jug, rezultati 7. kola

Danas su odigrane dve utakmice 7. kola Zone Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Zona Jug – rezultati 7. kola: SFK Morava (Vladičin Han) – Sloga (Leskovac) 4:1OFK Kosanica – Nebeski Anđeli 0:4 U nedelju se sastaju: Radan – Svetslost Alakince – Gracko Lugina – Mladost 1959 (Vinarce) Jedinstvo (Gornje Stopanje) – Ternoci Plantaža – […]