SPORT ZA SVE Na „Leskovačkom pobedniku“ 344 plivača iz cele zemlje

Na današnjem takmičenju u plivanju pod nazivom “Leskovački Pobednik“ ukupno je učestvovalo 344 takmičara iz 18 klubova.

Svi klubovi su bili iz Srbije, a gosti iz inostranstva su se izvinili i objasnili da će doći sledeće godine jer su sada uslovi zbog epidemije Korona virusa malo specifični.

-Ove godine slavimo jubilej 10 godins postojanja samog takmičenja i nadamo se da ćemo uspeti da ga održavamo još mnogo godina.Organizaciju jubilarnog 10 Leskovačkog Pobednika, pomogao je Grad Leskovac i pojedini sponzori i zaljubljenici u vodene sportove, odnosno Plivački klub Leskovac – saopšteno je iz PK Leskovac.

Prvo mesto kod klubova zauzela je “Dubočica“ iz Leskovca, drugo mesto pripalo je plivačkom klubu “Sveti Nikola“ iz Niša i treće mesto zauzela je ekipa domaćina plivački klub “Leskovac“.

Najbolja plivačica na današnjem takmičenju bila je Nina Stanisavljević iz Plivačkog kluba “Dubočica“, a kod dečaka, najbolji je bio Uroš Živanović iz plivačkog kluba “Dubočica“.

Pehare za najmlađeg i za najmlađu učesnicu ove godine otišli su u plivački klub “Mornar“ iz Beograda i to kod devojčica Jovani Prijović rođenoj 2013 godine, a kod dečaka Veljku Mladenoviću rođenom 2014 god.

Takmičenje je bilo organozovano na visokom nivou, bez prisustva publike, ali ipak sa dosta mera opreza. Svima je merena temperatura, ali na samom ulazu nije bilo ni jednog plivača sa povišenom temperaturom ili bilo kakvim drugm simptomima. Posle duže pauze u Srbiji je ovo prvo takmičenje i ndamo se da ćemo moći i dallje da imamo takmičenje i da se deca vrate svojim starim navikama, a to je svakodnevnim treninzima i naravno kao i danas, takmičenjima.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Andrej Pešić ponovo u ringu u oktobru

Andrej Pešić posle letnje pauze kreće sa pripremama za naredni meč 30. jula. Leskovčanin Andrej Pešić je poslednji meč odradio u aprilu ove godine gde je na poene savladao najboljeg madjarskog borca u Kruzer kategoriji Ferenca Urbana. – Planiramo da najpre odradimo desetak dana visinskih pripremama a onda da nastavimo po uobičajnom planu i programu. […]

Pripreme za Kros RTS-a u Leskovcu koji će biti i domaćin Kampa za decu iz dijaspore

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović u prisustvu njegovih saradnika održao sastanak sa direktorom RTS Krosa Stevanom Kovačevićem i njegovim saradnikom Mirkom Vujaklijom, selektorom u Atletskom savezu za mlade talente. Na sastanku se razgovaralo o budućem održavanju Kampa za decu iz dijaspore koji je planiran za period od 25.6. do 2.7.2022. godine […]