PLANTAŽA I KUMAREVO U BARAŽU: Žrebom određen raspored dvomeča za titulu prvaka Jablaničke okružne lige i plasman u Zonu Jug

Ko će u narednom prvenstvu Zone Jug predstavljati FS Jablaničkog okruga, odlučiće dve baraž utakmice prvaka grupe Istok, ekipe Kumarevo 65 iz istoimenog sela i i najboljeg u grupi zapad, Plantaže iz Donjeg Stopanja.

Kako je na žrebanju, podsetio  komesar za takmičenje FSJO Goran Nedeljković, apsolutno najboljeg u JOL odrediće dve predstojeće baraž utakmice, zakazane za 13. I 20.jun.

– I pre poslednjeg 22. kola, prvaci se znaju. U grupi Istok prvo je Kumarevo 65  sa sedam bodova više od Vučja i devet od trećeplasirane Donje Lomnice. U grupi zapad prva je Plantaža sa čak 16 bodova prednosti ispred ekipe BSK iz Belanovca i Mladog borca, koji za drugoplasiranim klubom zaostaje trenutno dva boda. Kažem trenutno jer se posle nedeljnog,poslednjeg kola prenstva odnos drugog i trećeg na tabeli može da promeni. S obzirom na kratkoću vremena, žreb je zakazan pre utakmica zadnjeg kola, kako bi učesnici borbe za apsolutno najboljeg u JOL i novog člana Zone Jug, mogli blagovremeno da obave pripreme za utakmice u kojima će biti domaćini- kazao je generalni sekretar FSJO Dušan Petković.

-Utakmice baraža su sastavni deo prvenstva, tako da važe dosad dobijeni žuti kartoni, važi i pravilo veće vrednosti gola u gostima, za slučaj identičnih rezultata na jednoj i na drugoj utakmici. Ne smatamo hendikepom za organizatora revanša što će se toga dana slaviti seoske litije. Čak je i dobro da se utakmice igraju u svečarkom raspoloženju. Naravno da su tu obaze domaćina veće i složenije, jer je nemoguće sprečiti na igralištu bez ograde prisustvo gledalaca, ali tražimo povećan broj redara i jasno razgraničenja između navijača jednog i drugog kluba. Posebno bi nas obradovala odluka Kriznog štaba da se zbog odličnih rezultata vaksinacije u Leskovcu, odobri prisustvo gedalaca i na sportskim priredbama, naročito na fudbalskim koje se organizuju na otvorenom terenu- očekivanja su komesara za takmičenje FSJO Gorana Nedeljkovića.

Utakmice baraža za apsolutnog pobednika u prvenstvu Lige Jablaničkog okruga, igraće se u nedelju 13.juna i sedam dana kasnije, 20.juna na velki pravoslavni praznik Svete Trojice. Domaćin prve utakmice biće Plantaža u Donjem Stopanju, dok će revanš susret biti odigran u Kumarevu. A dotle, već u nedelju, s obzirom da su sve dileme oko prvaka JOL u grupama istok i zapad razrešene, na utakmicama poslednjeg kola prvenstva zakazanim za 6.jun, biće uručeni pehari FK Kumarevo 65, odnosno FK Plantaža .

Povezano

Jablanička okružna liga – rezultati 1. kola

Odigrane su utakmice 1. kola u obe grupe Jablaničke okružne lige. Jablanička okružna liga, grupa ISTOK – 1. kolo Budućnost (Orašje) – Kumarevo 3:0 sl. rezultatProgres – Bratstvo 2:1Jedinstvo (Šišava) – OFK Brza 1:1Mladost (Batulovce) – Jedinstvo (Grdelica) 0:5Vučje – Umac 1:0Donja Lomnica – Polet 4:0Slobodna je ekipa Zloćudova Jablanička okružna liga, grupa ZAPAD – […]

Sportska oprema i dresovi za sve leskovačke škole

Savez za školski sport Leskovca donirao je danas sportsku opremu, lopte i dresove svim školama na teritoriji grada. U ime lokalne samoupraveu prisustnima u maloj sali Sportskog centra Dubočica obratila se Brankica Stamenković, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i sport i naglasila da važnost školskog sporta dokazuje današnja, ali i konferencija za medije održana […]