IN MEMORIAM: Preminuo Nenad Stanković – Neša Maratonac

U Leskovcu je u 76. godini života preminuo Nenad Stanković, ogromnoj većini Leskovčana poznatiji kao Neša Maratonac.

Rođeni Leskovčanin koji je svoj grad predstavljao sa ponosom. Sportom se aktivno bavio od svoje sedme godine Igrao je fudbal, bio fudbalski sudija, maratonac. Višestruki je pobednik maratona i nosilac zlatne medalje u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i mnogim maratonima po Srbiji.

Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Leskovca zbog zasluga u sportu, čiji je ambasador bio na brojnim takmičenjima i sportskim događajima.

Prilikom dodele Oktobarske nagrade ministar sporta je lično prišao da se pozdravi sa njim rekavši mu tada: „možda se vi mene ne sećate ali ja sam jedan mali koga ste učili kako da diše dok trči i trenira prilikom par slučajnih susreta na mojim treninzima i ja vas moram lično pozdraviti i ukazati vam poštovanje“.

Neša Maratonac je sahranjen danas na Svetoilijskom groblju u Leskovcu.

Povezano

Osnovne škole „Svetozar Marković“ i „Bora Stanković“ iz Vučja i srednja Tehnička škola „Rade Metalac“ pobednici gradskog školskog takmičenja u atletici

U organizaciji Saveza za školski sport juće je održano takmičenje u atletici za sve osnovne i srednje škole sa teritorije Grada Leskovca. Školsko takmičenje je održano u kasarni “Vojvoda Petar Bojović“, jedinom mestu koje ima odgovarajuću stazu za atletska nadmetanja. Na takmičenju je učestvovalo oko 170 učenika i učenica iz leskovačkih osnovnih i srednjih škola. […]