IN MEMORIAM: Preminuo Nenad Stanković – Neša Maratonac

U Leskovcu je u 76. godini života preminuo Nenad Stanković, ogromnoj većini Leskovčana poznatiji kao Neša Maratonac.

Rođeni Leskovčanin koji je svoj grad predstavljao sa ponosom. Sportom se aktivno bavio od svoje sedme godine Igrao je fudbal, bio fudbalski sudija, maratonac. Višestruki je pobednik maratona i nosilac zlatne medalje u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i mnogim maratonima po Srbiji.

Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Leskovca zbog zasluga u sportu, čiji je ambasador bio na brojnim takmičenjima i sportskim događajima.

Prilikom dodele Oktobarske nagrade ministar sporta je lično prišao da se pozdravi sa njim rekavši mu tada: „možda se vi mene ne sećate ali ja sam jedan mali koga ste učili kako da diše dok trči i trenira prilikom par slučajnih susreta na mojim treninzima i ja vas moram lično pozdraviti i ukazati vam poštovanje“.

Neša Maratonac je sahranjen danas na Svetoilijskom groblju u Leskovcu.

Povezano

ZLATNA NINA! Leskovčanka osvojila zlatnu medalju za Srbiju na Mediteranskim igrama (FOTO PRIČA IZ ALŽIRA)

Članica Plivačkog kluba Dubočica iz Leskovca Nina Stanisavljević osvojila je i svoju prvu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji na jednom velikom takmičenju. Talentovana Leskovčanka je u disciplini 50 metara leđnim stilom osvojila zlatnu medalju, a u finali je isplivala vreme 28,59 sekundi.  – Ovo su moje prve Mediteranske igre i uopšte, prva seniorska sezona. Moj […]

SPORTSKA NAGRADA ZA 2021. GODINU: KK Zdravlje, Atanasković, Miljković i Stojanović najbolji u Leskovcu

U susret novogodišnjim praznicima i ove godine održana je još jedna od najlepših tradicija Leskovca – uručenje nagrada najboljim sportistima našeg grada. Predsednik Leskovačkog saveza sportova Srđan Stamenković uručio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta i konstantnoj podršci sportistima grada Leskovca. Nakon uručenja, gradonačelnik Cvetanović, je istakao […]