PUTEVI PRIJATELJA: Klub „4×4 Justinijana Prima“ organizovao Džipijadu u Sloveniji – 35 privrednika iz dve zemlje i predstavnici 5 lokalnih samouprava razgovarali o saradnji

Klub „4×4 Justinijana Prima“ organizovao je Džipijadu u Sloveniji koja je i ovoga puta iskorišćenja i kao prilika za susrete privrednika i uspostavljanje kontakata u cilju buduće saradnje.

Predsednik “Kluba 4×4 Justinijana Prima” i direkotr PKS – Republičke privredne komore Leskovac, Goran Jović, boraveći u Sloveniji u okviru džipijade “Putevi prijatelja” organizovao je sastanak srpskih i slovenačkih privrednika i ljudi iz javnog života, koji su razgovarali o eventualnoj saradnji i potencijalima koje nude ove dve zemlje.

Na sastanku je učestovavalo više od 15 velikih privrednika iz Slovenije i 20 privrednika iz Srbije kao i predstavnici pet lokalnih samouprava iz Srbije, koji su ovom prilikom mogli da uspostave nove ili da učvrste već postojeće poslovne i prijateljske odnose. Sastanak je održan u hotelu “Vivat” u Moravskim Toplicama.

Delegacija iz Srbije uručila je zahvalnicu za višedecenijsku saradnju i povezivanje Srbije i Slovenije, Marjanu Kardinaru, županu opštine Dobrovnik, inače velikom prijatelju PKS – RPK Leskovac i Kluba 4×4 Justinijana Prima.

Na sastanku su prisustovali direktor Sajma u Gornjoj Radgoni, koji je srpskim privrednicima ponudio učešće pod posebnim uslovima na najvećem Sajmu poljoprivrede koji se održava krajem avgusta meseca, kao i predsednik Privredne komore Murske Sobote, Robert Grah. Delegacija iz Srbije posetila je i par privrednih subjekata u ovom delu Slovenije.

Povezano

Sportska oprema i dresovi za sve leskovačke škole

Savez za školski sport Leskovca donirao je danas sportsku opremu, lopte i dresove svim školama na teritoriji grada. U ime lokalne samoupraveu prisustnima u maloj sali Sportskog centra Dubočica obratila se Brankica Stamenković, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i sport i naglasila da važnost školskog sporta dokazuje današnja, ali i konferencija za medije održana […]

POBEĐUJE I STARIJE: Desetogodišnji Pavle Stojiljković osvojio i Otvoreno prvenstvo Niša

Leskovačko čudo od deteta, supertalentovani mladi teniser Pavle Stojiljković nastavio je „teror“ nad svojim protivnicima. Iako ima samo 10 godina, Pavle je posle Otvorenog prvenstva Beograda pobedio i na Otvorenom prvenstvu Niša u konkurenciji tenisera do 12 godina. Pavle Stojiljković je do finala izgubio 1 gem, a u finalu još 1 i osvojio pehar rezultatom […]