Ministar sporta Zoran Gajić u Vlasotincu: donacija koševa, golova, mreža i lopti za OŠ „Siniša Janić“ i tri sportska kluba

U okviru obeležavanja 100 dana rada nove Vlade Srbije, u Vlasotincu su boravili ministar sporta Zoran Gajić i državni sekretar Marko Kešelj, koji su u prostorijama OŠ „Siniša Janić“ održali sastanak sa predstavnicima klubova i sportskih organizacija u opštini.

Po završetku sastanka ministar Gajić je sa saradnicima u u fiskulturoj sali Osnovne škole „Siniša Janić“, razdraganoj deci zvanično predao na korišćenje dva gola za rukomet (ili mali fudbal), dve mreže za odbojku, dve table sa obručima za košarku, komplet od 40 lopti za timske sportove.

U okviru donacije Ministarstva sporta, podsticajno su nagrađeni OKK Vlasotince i SKU Vlasina akadermija, kompletima dresovca, dok su devojke iz OK Vlasine dobile pet odbojkaških lopti.

-Zadovoljni smo interesovanjem dece, ne samo u ovoj školi, za bavljenje sportom, kao i spremnošću lokalne samouprave da u saradnji sa nama radi na još širem obuhvatu sportom dece najmlađeg uzrasta. Tamo gde se proceni da je opravdano ulaganje u podizanje sportskih standarda i stvaranju što boljih uslova za razvoj školskog sporta, spremni smo da pružimo konkretnu podršku. Ne smemo se zadovoljavati i tražiti samo rezultate, naše vrednosti treba da postanu i što veći obuhvat dece fizičkim i sportskim aktivnostima – teško je bilo u prepunoj fiskulturnoj Sali čuti sagovornika, jer su deca žarko želela da porazgovaraju ili se slikaju sa proslavljenim odbojkaškim trenerom i selektorom Zoranom Gajićem, kao i nekada sjajnim košarkašem Marko Kešeljom.

Sastanak predstavnika Ministarstva sporta u Vladi Srbije, sa sportskim radnicima, stručnjacima i čelnicima klubova i sportskih organizacije, bio je zatvoren za javnost, ali je sekretar Sportskog saveza Vlasotinca Dalibor Momčilović, uz zadovoljstvo porukama, sugestijama, ali i obećanjima podrške ministra Gajića i državnog sekretara Kešelja, najavio dalju razradu i praktičnu primenu dragocenih sugestija i preporuka u svakodnevnoj realizaciji programa razvoja sporta u vlasotinačkoj opštini.

Povezano

FURIOZAN FINIŠ LESKOVČANA: Dubočica 54 – Mokra Gora 29:21

Rukometaši Dubočice 54 bilo je dovoljno 15 minuta sjajne igre za novu ubedljivu pobedu u prvenstvu Arkus lige. Dubočica je večeras u Leskovcu pobedila ekipu Mokre Gore rezultatom 29:21 (13:13) i tako zadržača drugo mesto na tabeli B grupe Arkus lige sa 8 osvojenih bodova. Jedan od derbija 5. kola B grupe Arkus lige pripao […]