SIM u Dimitrovgradu i Pirotu: Devojčice i dečaci uživali na „ekološkom poligonu“

Važan deo i desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih biće ekološka radionica „Zero Waste – Budi deo igre – čuvajmo našu planetu“.

Zanimljive činjenice o održivom razvoju i značaju svakog pojedinca u očuvanju životne sredine, biće glavne teme radionica, a učenici starijih razreda oprobaće se i na ekološkom poligonu. Deca Dimitrovgrada i Pirota su bili domaćini prvih radionica.

U Dimitrovgradu je događaj organizovan u SC “Park” u saradnji sa Atletksim klubom “Balkan”. Osim atletičara, na ekološkom poligoni našli su se i košarkaši, odbojkašice, fudbaleri…

Zoran Đurđev, predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad izjavio je da mu je drago što su deca Dimitrovgrada deo najveće sportske amaterske organizacije za decu i da se nada da je ovo samo početak saradnje.

Na ekološkom poligonu najbolje se pokazala ekipa “Šampioni”, koja je pored znanja iz oblasti ekologije najbolje odradila poligon gde je glavni cilj pravilno odlaganje otpada.

Cilju “Svet bez otpada” pridružili su se i učenici OŠ “8. oktobar” iz Pirota. U punoj školskoj sali bilo je navijanja, osmeha, znanja i zanimljivih priča o ekologiji. Decu su pozdravile pomoćnica direktorke Borkica Jovanović Đorđević i gradska većnica za sport Ivana Stamenović.

– Ponosni smo na naše mlade sportiste i trudimo se da svakom sportskom društvu izađemo u susret i doprinesemo razvoju sporta, samim tim i zdravlja kod dece, jer zdrava deca znače zdravo društvo, zdravu planetu. Hvala Sportskim igrama mladih što su danas ovde, a posebno mi je drago kad vidim da je misija Igara ono što je jako važno, što i sama potenciram kao bivši sportista, a to je širenje tolerancije i fer pleja. Drago mi je što danas deca vide da kroz sport i druženje mogu i da doprinesu i očuvanju životnu sredine.

Poseta Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posebno je obradovala učiteljicu Dušicu Radenković i čak tri člana pobedničke ekipe na ekološkom poligonu:

– Sve znamo o Igrama i jako smo vezani za ovi manifestaciju, jer 2016. Godine vodili smo decu u Split na Međunarodnu završnicu, bili smo učesnici turnira u igri “između dve vatre”. Njih troje su tada bili prvi razred, a evo ih sada kao osmaci ponovo u Igrama. Nosimo lepe uspomene iz Splita, posebno jer je to bio jedan od načina da deca vide koliko je važno da se druže, da budu tolerantni. A tek provod na plažama, to će sigurno zauvek pamtiti – dodala je učiteljica Dušica.

Iz tima Igara pozvali su sve dečake i devojčice iz Dimitrovgrada i Pirota da se pridruže Karavanu radosti i prijateljstva u najbližem gradu, uz nadu da će baklju prijateljstva paliti sledeće godine i u ova dva grada.

Ekološke radionice “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu” nastavljaju se u Bečmenu, Velikom Gradištu, Smedrevu…

Povezano

Prva liga Srbije, pregled 18. kola: Leskovčani i Kruševljani upisali „trojke“, Piroćanci, Vranjanci i Jagodinci po bod

Po tri pobede domaćina i gostujućih ekipa i tri remija na otvaranju prolećne polusezone najbolaj su najava da će prvenstvena trka za bodove, borba za plasman u Super ligu i borba za opstanak biti do samog kraja neizvesni. Prva liga Srbije – 18. kolo KOLUBARA – LOZNICA 1:2 (1:1)Strelci: Miloš Milisavljević 3′ – Slobodan Stanojlović 43′, […]

Plivači PK Leskovac osvojili 19 medalja na Međunarodnom Kupu Niša

U subotu je u Nišu organizovan tradicionalni, 11. po redu, Međunarodni Kup Niša u organizaciji plivačkog kluba Niš 2005. Ukupno je učestvovalo 19 klubova iz Bugarske, Severne Makedonije i Srbije sa ukupno 274 takmičara. Na ovom međšunarodnom takmičenju nastupilo je 16 članova Plivačkog kliuba Leskovac koji su osvojili ukupno 19 medalja. Osvajači medalja su: Dimitrijevic […]