Regionalno takmičenje Seoske igre Sportskog saveza Srbije prvi put organizovano u opštini Vlasotince

Sportski savez opštine Vlasotince i opština Vlasotince po prvi put su bili domaćini i organizatori Regionačnog takmičenja Seoskih igara koje organizuje Sportski savez Srbije.

Ovo svojevrsno priznanje dolazi nakon onog zvaničnog kojim je upravo Sportski savez opštine Vlasotince proglašen za najbolji teritorijalni sportki savez na svečanoj dodeli Majskih nagrada Sportskog saveza Srbije.

Na Regionačnom takmičenju učestvovale su ekipe 4 sela iz 4 opštine, a opštinu Vlasotince predstavljalo je Stajkovce, pobednik Seoskih igara opštine Vlasotince koje su održane 25. juna u Stajkovcu.

Pored Stajkovčana učestvovale su ekipe Donja Stražava (Prokuplje), Tibužde (Vranje) i Masurica (Surdulica).

Regionalne seoske igre zvanično je otvorila Sanja Ristić, članica Opštinskog veća opštine Vlasotince, a u zvaničnom delu obratili su se i Milan Ristić, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince i Petar Šundić, predstavnik Sportskog saveza Srbije.

U svečanom delu programa otvaranja učestvovalo je Kulturnu umetničko društvo „Sveta Trojica“ iz Boljara, a himnu Republike Srbije otpevala je Marta Stanković.

Takmičari su se nadmetali u 11 disciplina i sportova: fudbal, odbojka, šah, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, obaranje ruku, narodno rvanje, poligon spretnosti i trka u džakovima.

Pobednik Regionalnog takmičenja Seoskih igara je ekipa sela Donja Stražava, iz okoline Prokuplja. Ova ekipa je izborila plasman na Republičko takmičenja na kome će imati priliku da se bori za najvredniju nagradu Seoskih igara Srbije – „teren u svom selu“, odnosno izgradnju novog sportskog terena koju će obezebediti Sportski savez Srbije.

Konačni plasman ekipa na Regionalnom takmičenju Seoskih igara koje je organizovano u Vlasotincu:

1. Donja Stražava (Prokuplje),
2. Tibužde (Vranje),
3. Stajkovce (Vlasotince) i
4. Masurica (Surdulica)

Nagrade pobednicima podelili su Petar Šundić, Dalibor Momčilović i Milan Ristić.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

SPORT ZA SVE Plivači Leskovca osvojili 21 medalju na „Petnica kupu“

Medjunarodno takmičenje  “ PETNICA CUP,“ održano u Valjevu danas 13.06.2020. Plivački klub Leskovac predstavljalo je 10 takmičara, a osvojili su  21 medalju.  Osvajači medalja su: 1. Elena Petrović 2011– zlatna medalja na 100m prsno– bronzana medalja na 50m prsno2. Vuk Pecarski 2009– zlatna medalja na 100m delfin– bronzana medalja na 100m prsno3. Luka Dimitrijević 2010– […]

Plivači Leskovca osvojili 6 medalja na kadetskom Prvenstvu Srbije

Članovi Plivačkog kluba „Leskovac“ osvojili su ukupno 6 medalja na državnom prvenstvu u plivanju u kadetskoj konkurenciji koje je organizovano u Kruševcu. Na prvenstvu je učestvovao 181 plivač iz 34 kluba iz čitave Srbije. Medalje su osvojili: 1,mesto – zlatna medalja Viktor Dimitrijević u trci 400m mešovito 2.mesto srebrna medalja Iva Petković u trci 200m […]