ŠKOLSKI SPORT Nagrada za Osnovnu školu „Svetozar Marković“ iz Leskovca

TreninGo aplikacije krenula je u 10 gradova, odnosno 10 škola među kojima je i škola iz Leskovca i to osnovna škola “Svetozar Marković“.

U svim gradovima je krenula istog dana i to 26 septembra,  i istog dana se je i završila – 13.novembra.

-Cilj aplikacije je da se svi pokrenu i da se pretrči ili ishoda što više kilometara koristeći aplikaciju. Na taj način svaki kilometar se donira školi, a u ovom slučaju mi smo donirali kilometre našoj školi, odnosno osnovnoj školi “Svetozar Marković“.  Sve kolege su se uključile u dobrobit naše škole, svi su koristili aplikaciju, neki su hodali, a neki čak i trčali. Takođe nastavnici su ovo preneli i deci, pa su i naši učenici takođe se pokrenuli pa su počeli da u slobodno vreme koriste aplikaciju i malo trče, malo šetaju i donose kilometre našoj školi, a ujedno smo ih pokrenuli da budu malo aktivniji – ističe direktorka škole Tamara Janković.

Celu akciju je pokrenuo koordinator Saveza za školski sport za Jablanički okrug a naš kolega Ivan Cvetanović i uspeli smo da se borimo za kilometre sa još 9 škola iz cele Srbije, bili smo uporni i došli do 3.mesta i pripala nam je vredna nagrada koju obezbeđuje Evropska unija (erasmus +), Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet i Savez za školski sport Srbije, ističe direktorka.

Prvo mesto je pripalo školi iz Šapca, drugo mesto je zauzela škola iz Subotice, a na trećem mestu je osnovna škola “Svetozar Marković“.

Treblo bi napomenuti da su obe ove škole “srednje“ škole i da su naši učenici kao osnovci imali jako težak zadatak da se izbore sa dosta starijim učenicima i donesu nagradu u naš grad, odnosno našoj školi.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Članovi Plivačkog kluba Leskovac osvojili 22 medalje u 1. kolu prvenstva Centralne Srbije

Članovi Plivačkog kluba Leskovac ostvarili su odličnme rezultate u 1. kolu Prvenstva Centralne Srbije. Nastupila su 33 plivača PK Leskovac koji su osvojili čak 22 medalje. 1. Aleksandar Cvetković 2009 – zlatna medalja na 50m kraul – zlatna medalja na 200m kraul – srebrna medalja na 100m mix 2. Petar Mitić 2007 – zlatna medalja […]