ŠKOLSKI SPORT Nagrada za Osnovnu školu „Svetozar Marković“ iz Leskovca

TreninGo aplikacije krenula je u 10 gradova, odnosno 10 škola među kojima je i škola iz Leskovca i to osnovna škola “Svetozar Marković“.

U svim gradovima je krenula istog dana i to 26 septembra,  i istog dana se je i završila – 13.novembra.

-Cilj aplikacije je da se svi pokrenu i da se pretrči ili ishoda što više kilometara koristeći aplikaciju. Na taj način svaki kilometar se donira školi, a u ovom slučaju mi smo donirali kilometre našoj školi, odnosno osnovnoj školi “Svetozar Marković“.  Sve kolege su se uključile u dobrobit naše škole, svi su koristili aplikaciju, neki su hodali, a neki čak i trčali. Takođe nastavnici su ovo preneli i deci, pa su i naši učenici takođe se pokrenuli pa su počeli da u slobodno vreme koriste aplikaciju i malo trče, malo šetaju i donose kilometre našoj školi, a ujedno smo ih pokrenuli da budu malo aktivniji – ističe direktorka škole Tamara Janković.

Celu akciju je pokrenuo koordinator Saveza za školski sport za Jablanički okrug a naš kolega Ivan Cvetanović i uspeli smo da se borimo za kilometre sa još 9 škola iz cele Srbije, bili smo uporni i došli do 3.mesta i pripala nam je vredna nagrada koju obezbeđuje Evropska unija (erasmus +), Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet i Savez za školski sport Srbije, ističe direktorka.

Prvo mesto je pripalo školi iz Šapca, drugo mesto je zauzela škola iz Subotice, a na trećem mestu je osnovna škola “Svetozar Marković“.

Treblo bi napomenuti da su obe ove škole “srednje“ škole i da su naši učenici kao osnovci imali jako težak zadatak da se izbore sa dosta starijim učenicima i donesu nagradu u naš grad, odnosno našoj školi.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

OTVARANJE! Akva park u Leskovcu počinje sa radom 23. jula

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas u pratnji svojih saradnika obišao radove na izgradnji akva parka „Atina“ u Leskovcu koji se odvijaju u punom jeku. Prilikom razgovora sa vlasnikom Draganom Stojanovićem, kao datum otvaranja nove atrakcije u gradu dogovoren je naredni petak, 23. jul 2021. godine jer će do tada radovi na […]

Opština Vlasotince – lider među lokalnim samoupravama po ulaganjima u sport u selima

Projekat „Sport u selima opštine Vlasotince“ koji je realizovala redakcija portala Sportska strana Juga sa Agencijom SDS i brojnik saradnicima pokazao je da opština Vlasotince ulaže velike napore kako bi stanovnicima svih delova opštine Vlasotince pružila iste ili slične uslove za život. Ovo se posebno odnosi na oblast sporta, kao jednog od segmenata društvenog života. […]