ŠKOLSKI SPORT Nagrada za Osnovnu školu „Svetozar Marković“ iz Leskovca

TreninGo aplikacije krenula je u 10 gradova, odnosno 10 škola među kojima je i škola iz Leskovca i to osnovna škola “Svetozar Marković“.

U svim gradovima je krenula istog dana i to 26 septembra,  i istog dana se je i završila – 13.novembra.

-Cilj aplikacije je da se svi pokrenu i da se pretrči ili ishoda što više kilometara koristeći aplikaciju. Na taj način svaki kilometar se donira školi, a u ovom slučaju mi smo donirali kilometre našoj školi, odnosno osnovnoj školi “Svetozar Marković“.  Sve kolege su se uključile u dobrobit naše škole, svi su koristili aplikaciju, neki su hodali, a neki čak i trčali. Takođe nastavnici su ovo preneli i deci, pa su i naši učenici takođe se pokrenuli pa su počeli da u slobodno vreme koriste aplikaciju i malo trče, malo šetaju i donose kilometre našoj školi, a ujedno smo ih pokrenuli da budu malo aktivniji – ističe direktorka škole Tamara Janković.

Celu akciju je pokrenuo koordinator Saveza za školski sport za Jablanički okrug a naš kolega Ivan Cvetanović i uspeli smo da se borimo za kilometre sa još 9 škola iz cele Srbije, bili smo uporni i došli do 3.mesta i pripala nam je vredna nagrada koju obezbeđuje Evropska unija (erasmus +), Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet i Savez za školski sport Srbije, ističe direktorka.

Prvo mesto je pripalo školi iz Šapca, drugo mesto je zauzela škola iz Subotice, a na trećem mestu je osnovna škola “Svetozar Marković“.

Treblo bi napomenuti da su obe ove škole “srednje“ škole i da su naši učenici kao osnovci imali jako težak zadatak da se izbore sa dosta starijim učenicima i donesu nagradu u naš grad, odnosno našoj školi.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

DEBI IZ SNOVA! Leskovčanin Marjan Stefanović na svom prvom maratonu u Pančevu osvojio 3. mesto

Leskovački atletičar Marjan Stefanovic, član GAK Leskovac, osvojio je treće mesto na Pančevačkom maratonu. Ovo je bio debi uspešnog leskovačkog atletičara u maratonskoj trci i završen je na sjajan način. Medjunarodni Pancevacki maraton, 11. po redu, održan je juče u Pančevu, a Marjan Stefanović je osvojio treće mesto sa vremenom 3h 16min 28 sek. Učestovalo […]

SPORTSKA NAGRADA ZA 2021. GODINU: KK Zdravlje, Atanasković, Miljković i Stojanović najbolji u Leskovcu

U susret novogodišnjim praznicima i ove godine održana je još jedna od najlepših tradicija Leskovca – uručenje nagrada najboljim sportistima našeg grada. Predsednik Leskovačkog saveza sportova Srđan Stamenković uručio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta i konstantnoj podršci sportistima grada Leskovca. Nakon uručenja, gradonačelnik Cvetanović, je istakao […]