SPORT ZA SVE Plivači Dubočice na Balkanskoj turneji oborili 9 nacionalnih rekorda

Plivači Dubočice imali su veoma zapažene nastupe u proteklih tridesetak dana na maloj Balkanskoj turneji.

Počelo je pre nešto vise od mesec dana u Varni, Bugarska, gde su medalje osvajali Nina Stanisavljević Iva Obradović, Petar Stanisavljević, Viktor Dimitrijević.

Zatim u Sofiji Uroš Živanović ruši nacionalne rekorde na 50 I 100 prsno za dečake do 15 godina, kao I štafeta Dubočice u sastavu Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor, Stanković Djordje I Pavlović Darko u disciplinama 4×50 slobodno I 4×50 mešovito, takodje do 15 godina.

Sledećeg vikenda u Burgasu, Bugarska, Stanisavljević petar osvaja dva zlata I jedno srebro, kao I vikend kasnije, ovog puta u Skoplju, gde osvaja dva zlata I dva srebraPočetkom novembra sledi veoma jak miting u Burgasu, gde naši plivači Nina Stanisavljević I Uroš Živanović ponovo pomeraju granice srpskog plivanja I postavljeju još pet nacionalnih rekorda u velikom bazenu.

Nina je u kategoriji do 18 godina oborila rekorde u disciplinama 100 delfin I 50 ledjno, dok je Uroš rušio rekorde na 50 I 100 prsno za dečake do 16 godina I na 200 prsno do 15 godina.

I na kraju, ovog vikenda u Makedoniji, održan je medjunarodni miting Skoplje Open, gde su naši plivači osvojili 35 medalja, ovog puta u malom bazenu.Na ovom mitingu Nina Stanisavljević je uspela da sruši još dva nacionalna rekorda srbije za devojke do 18 godina, na 10o kraul I 50 ledjno.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Na Krosu RTS-a u Leskovcu učestvovalo nekoliko hiljada mališana, učenika osnovnih i srednjih škola, seniora, rekreativaca i atletičara

Danas je u Leskovcu na hipodromu održan Kros RTS-a, u kom su učestvovali mališani iz predškolskih grupa, zatim deca školskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci, kao i starija grupa seniora, rekreativaca i profesionalnih atletičara. Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, obratio se prisutnima pred početak trke seniora i kazao: „Veliko mi je zadovoljstvo što je […]

PRIMER MLADIMA: Sportski savez nagradio najbolje: Martina Milošević i Veljko Pešić najbolji sportisti Vlasotinca

Primenjujući sve mere zdravstvene predostrožnosti, u prostorijama Sportskog saveza danas su u Vlasotincu proglašeni najuspešniji sportisti , klubovi i sportska udruženja, a nagrađeni su i najbolji trener i sportski radnik u 2020.godini. Najbolji sportski klub u 2020. godini je OKK Vlasotince, najbolji sportista dizač tegova Veljko Pešić iz KDT „Vlasina“, a najbolja sportiskinja Vlasotinca Martina […]