SPORT ZA SVE Plivači Dubočice na Balkanskoj turneji oborili 9 nacionalnih rekorda

Plivači Dubočice imali su veoma zapažene nastupe u proteklih tridesetak dana na maloj Balkanskoj turneji.

Počelo je pre nešto vise od mesec dana u Varni, Bugarska, gde su medalje osvajali Nina Stanisavljević Iva Obradović, Petar Stanisavljević, Viktor Dimitrijević.

Zatim u Sofiji Uroš Živanović ruši nacionalne rekorde na 50 I 100 prsno za dečake do 15 godina, kao I štafeta Dubočice u sastavu Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor, Stanković Djordje I Pavlović Darko u disciplinama 4×50 slobodno I 4×50 mešovito, takodje do 15 godina.

Sledećeg vikenda u Burgasu, Bugarska, Stanisavljević petar osvaja dva zlata I jedno srebro, kao I vikend kasnije, ovog puta u Skoplju, gde osvaja dva zlata I dva srebraPočetkom novembra sledi veoma jak miting u Burgasu, gde naši plivači Nina Stanisavljević I Uroš Živanović ponovo pomeraju granice srpskog plivanja I postavljeju još pet nacionalnih rekorda u velikom bazenu.

Nina je u kategoriji do 18 godina oborila rekorde u disciplinama 100 delfin I 50 ledjno, dok je Uroš rušio rekorde na 50 I 100 prsno za dečake do 16 godina I na 200 prsno do 15 godina.

I na kraju, ovog vikenda u Makedoniji, održan je medjunarodni miting Skoplje Open, gde su naši plivači osvojili 35 medalja, ovog puta u malom bazenu.Na ovom mitingu Nina Stanisavljević je uspela da sruši još dva nacionalna rekorda srbije za devojke do 18 godina, na 10o kraul I 50 ledjno.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezano

Plivači PK Leskovac osvojili 15 medalja na međunarodnom takmičenju u Zrenjaninu

Na Medjunarodnom plivačkom takmičenju “Mladost Rozenfild,“ održanom danas u Zrenjaninu Plivački klub “Leskovac“ nastupio je sa 13 plivača koja su osvojili ukupno 15 medalja. Na ovom Međunarodnom takmičenju nastupila je 29 klubova sa 405 takmičara. Osvajači medalja su: 1. Jana Petković (2011. godište) Srebrna medalja na 50m delfin 2. Nađa Marković (2013.) Bronzana medalja na […]

Gradonačelnik Cvetanović obišao gradilište novog Gradskog stadiona

Stadion koji se gradi u Leskovcu vrednosti je skoro 2,5 milijardi dinara, koji će obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Reč je o modernom stadionu kapaciteta 8136 mesta. Predviđena visina objekta stadiona je16,3m, visina stubova reflektora 32m, dimenzije fudbalskog terena 105x68m, ukupno teren sa okolinom 121x85m, teren ima drenažu i mogućnost grejanja. U prvoj fazi […]