Memorijalna utakmica DABO – Zdravlje u znak sećanja na Vujicu Vuju Vukadinovića, predsednika i trenera KK DABO

Porodica Vukadinović i članovi Košarkaškog kluba DABO (Danilno Bošković) iz Grdelice organizovaće 6, avgusta Memorijalnu utakmicu „Vujica Vukadinović“ u znak sećanja na nekadašnjeg predsednika i trenera ovog kluba.

Vujica Vuja Vukadinović bio je godinama alfa i omega grdeličkog kluba koji je bio i ostao rasadnik talenata. Preminuo je aprila prošle godine, u jednom od talasa užanog Korona virusa.

Gost i rival KK DABO u Memorijalnoj utakmici biće Košarkaški klub Zdravlje Leskovac, sa kojim je Vuja uspešno sarađivao, a dres Zdravlja sa velikim uspehom je nosio i njegov sin Bogdan Vukadinović. Bogdan je na sebe preuzeo zadatak i svojevrsni amanet da klub kakav je DABO nastavi da živi i radi i kao svojevrsni podsetnik na delo njegovog oca.

Zdravlje u Grdelicu dolazi sa timom u kome će biti igrači iz Leskovca, i to dva dana pre zvaničnog početka priprema, što je i svojevrsna potreba velikog poštovanja ovog kluba prema Vujici Vukadinoviću.

Organizatori najavlju da će biti organizovane različite aktivnosti: iscrtavanje murala na zidu obližnje zgrade, puštanje balona i još neke sa ciljem da podsete na delo ovog neumornog sportskog radnika.

Organizaciju utakmice su najavili i bivši kadetski i juniorski prvak Evrope Nemanja Jaramaz i svetski šampion u basketu Strahinja Stojačić na Instagramnalogu ovog kluba.

Povezano

LESKOVČANI U SERIJI! Peta uzastopna pobeda fudbalera Dubočice

Posle Vlasine, Jedinstva, Dunava i Car Konstanina danas je i Pčinja položila oružje pred zahuktalim Leskovčanima. Srpska liga Istok – 18. kolo GFK DUBOČICA – PČINJA 2:0 Strelci: 1:0 Ljubenović u 13., 2:0 Radosavljević u 70. minutu – Sportski centar Orion, gledalaca: 400, sudija: Veljko Marinković (Svrljig), žuti kartoni: žuti kartoni: pom. trener Pčinje Kostić, […]